nieuws

Marijnissen lanceert actie: Geen zuur maar zoet, compensatie moet!

SP-leider Jan Marijnissen geeft donderdag 23 februari in Den Haag het startschot voor de landelijke actie ‘Geen zuur maar zoet, compensatie moet!’. De regering beloofde meer koopkracht, na ‘het zuur’ van de bezuinigingen zou in 2006 ‘het zoet’ komen. Dat blijkt voor zeer velen niet op te gaan. De SP wil dat de regering die belofte waar gaat maken en begint een actie om compensatie te eisen voor het koopkrachtverlies.

Jan Marijnissen geeft donderdagmiddag tijdens Politiek Café ‘Hier is de SP!’ het startschot voor deze actie: “Mensen uit het hele land laten ons weten er juist op achteruit te zijn gegaan in inkomen: gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden, ambtenaren, voormalig particulier verzekerden, gezinnen met kinderen boven de 18, arbeidsongeschikten, ‘anderhalfverdieners’ en kleine zelfstandigen. Het nieuwe ziektekostenstelsel, maar ook hogere energiekosten en huren, minder of geen huur- of zorgtoeslag maken dat mensen aan het eind van de maand minder te besteden hebben. Wij roepen met deze actie de regering op om deze groepen te compenseren.”

Via actiekaarten en het Meldpunt Inkomen op de website van de SP kunnen mensen compensatie eisen en opgeven wat er sinds 1 januari met hun inkomen is gebeurd. Marijnissen: “De informatie die wordt verzameld zullen we in de Tweede Kamer gebruiken om het kabinet te confronteren met de werkelijkheid van alledag en compensatie te eisen voor mensen die ook in 2006 van het kabinet het zuur krijgen.”

De actie wordt door Marijnissen even na 15:00 uur gelanceerd in Politiek Café ‘Hier is de SP’ in 't Syndicaat (Nieuwe Molstraat 10). Verder zal hij in gesprek gaan over Den Haag met onder meer Sjaak Bral en de Haagse SP-lijsttrekker Ingrid Gyömörei. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Ook op deze website zal de actie vanmiddag gelanceerd worden.

Betrokken SP'ers