nieuws

Krista van Velzen deelt gratis biologische producten uit

Vanmorgen deelde SP-Kamerlid Krista van Velzen gratis biologische producten uit aan de klanten van De Natuurwinkel in Amsterdam-Oost. Iedere klant ontving extra gratis producten ter waarde van de betaalde BTW-bedrag. Hiermee vroeg Van Velzen aandacht voor haar voorstel om biologische producten BTW-vrij te maken.

Krista van Velzen deelt biologische producten uit

Van Velzen: "Ik mag wat campagnegeld besteden om mensen te laten zien hoeveel het scheelt als de nieuwe Tweede Kamer mijn voorstel steunt om een nultarief in te voeren voor biologische producten. Op die manier wordt het ook voor mensen met wat minder geld aantrekkelijker om gezond en milieuvriendelijk eten te kopen. Als ook de overheid ’bio’ logisch vindt, moeten we biologische producten promoten door de BTW te schrappen." Het Kamerlid werd tijdens haar actie ondersteund door onder meer kandidaat-Kamerlid Ingrid Dekker en lokale SP’ers. Ook werd onder het winkelend publiek in de straat aan de Dappermarkt campagnemateriaal verspreid voor de Tweede-Kamerverkiezingen.

Het SP-Actieprogramma "Eerste weg links!" doet een aantal voorstellen om de ontwikkeling van biologische landbouw te stimuleren. Tegelijk wil het boeren in staat stellen om een redelijk inkomen te verdienen met het produceren van milieuvriendelijkere en gezondere voeding. In 2006 dient ten minste 10 procent van alle landbouwproductie in ons land biologisch te zijn. Eén van de maatregelen die dat bevorderen, is het schrappen van de BTW op biologische landbouwproducten.