Linda Wagemakers zal zingen op afsluiting Waddencampagne

Zangeres Linda Wagemakers, bekend van het Eurovisie Songfestival en de musical Miss Saigon, treedt op zaterdag 8 juli op bij de manifestatie De Wadden…houden wat we hadden in de haven van Oudeschild op Texel. Vanaf 15.00 uur is er onder meer muziek van De 4-tuoze Matrozen, een optreden van De Lachende Zon en speeches van SP-Eerste-Kamerlid Driek van Vugt, voorzitter van de Waddenvereniging Doeke Eisma en Ecomare-directeur Jan Kuiper.

De manifestatie is het slotakkoord van de Wadden-actietoernee van de Socialistische Partij die op 3 juli startte in Harlingen en per historische tjalk langs alle eilanden voer. De campagne heeft tot doel zo breed mogelijk steun te verwerven voor het voorstel om van de waddenzee een nationale wildernis te maken waarin afgezien wordt van verdere economische exploitatie. Op elk eiland vonden manifestaties plaats met optredens van theater De Lachende Zon, werden steunbetuigingen opgehaald en konden bezoekers hun wens voor de Wadden op een groot zeil schrijven.

Het pleidooi om op de Wadden te ‘houden wat we hadden’ staat verwoord in het Waddenmanifest dat behalve door tal van milieuorganisaties inmiddels ook ondertekend is door vele honderden bezoekers en inwoners van de Waddeneilanden. In september worden alle zeilen bijgezet wanneer de Tweede Kamer beslist over de toekomst van de Wadden. Bij die gelegenheid zullen de zeilen en de Waddenmanifesten aan de parlementariërs worden aangeboden.