Provinciale Staten Fractievoorzitter

Remine Alberts

"Samen met mensen in verzet komen tegen dingen die verkeerd gaan en dan ook alternatieven aandragen. Dat is wat mij het meest inspireert en wat ik graag doe."

Meer over Remine

De ideeën van de SP spraken mij erg aan, plus dat het een partij is die de handen uit de mouwen steekt om concrete veranderingen tot stand te brengen.

Samen met mensen in verzet komen tegen dingen die verkeerd gaan en dan ook alternatieven aandragen. Dat is wat mij het meest inspireert en wat ik graag doe. De afgelopen jaren zijn heel veel publieke taken naar de markt gebracht. Woningen, openbaar vervoer, energie, noem maar op. En nu zie je durfkapitalisten op de loer liggen om van alles en nog wat op te kopen: kinderopvang, huisartsenpraktijken, dierenklinieken. Daar moet een eind aan komen. Omdat het niet om geld gaat, wat in de zakken van enkelen verdwijnt, maar om dienstverlening aan mensen.

 

Wie is Remine?

Ik ben geboren in de Amsterdamse Dapperbuurt en sindsdien altijd in Amsterdam gebleven. Ik heb 25 jaar lesgegeven in de vakken Nederlands en geschiedenis in het middelbaar onderwijs. Op dit moment ben ik gemeenteraadslid in Amsterdam en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. In mijn vrije tijd kun je me tegenkomen bij mijn kleindochter, in het theater, de bioscoop, het museum of in de tuin.