Lokaal actief Fractievoorzitter Zutphen

Nils Müller

Geen actie te groot of te klein

Nils Müller

Meer over Nils

In 2008 ging ik van het Voortgezet Onderwijs naar het MBO. Ik was 17 jaar en mijn ouders moesten flink betalen voor mijn reiskosten, terwijl mijn leeftijdsgenoten op het HBO een ov-studentenkaart kregen. Dat vond ik oneerlijk en daar wilde ik iets aan doen. Na even rondzoeken op het internet bleek al gauw dat ROOD, de jongerenvereniging van de SP, dé club was die daar wat aan deed. Niet alleen door er over te praten, maar vooral door er actie voor te voeren. 

Nadat ik lid werd raakte ik snel bij andere onderwerpen betrokken. Niet alleen over de ov-kaart maar ook over woningnood, zorg, ongelijkheid, armoede onder kinderen en ga zo maar door. In die tijd heb ik samen met veel andere Zutphense jongeren een ROOD-groep in mijn woonplaats opgezet. We voerden actie tegen huisjesmelkers, voor skatebaanverlichting, tegen het verdwijnen van het recreatiebad en voor voldoende kluisjes op het de scholen. Geen actie was te groot of te klein voor ons.

Na mijn tijd bij ROOD, waar ik ook nog twee jaar in het landelijk bestuur heb mogen zitten, ben ik actiever geworden in de SP-afdeling Zutphen. Inmiddels ben ik daar voorzitter. Dat doe ik nog steeds met dezelfde strijdbaarheid als in 2008. We knokken samen met de inwoners van Zutphen voor bijvoorbeeld betere thuiszorg, tegen prestigeprojecten of tegen de misstanden bij de sociale werkplaats.

Nils Müller op SP.nl