Lokaal actief SP-lid

Maurits Gemmink

'Actievoeren mét de mensen waar het om gaat.'

Maurits Gemmink

Meer over Maurits

Je mag me altijd bellen voor een goede actie! Ik ben lid geworden van de SP in 2002. De wereld veranderde, de meningen werden harder. Ik wilde niet stuurman aan de kant zijn, maar meedoen. Het programma van de SP had ik zelf geschreven kunnen hebben, dus de keuze was makkelijk.

Ik was afdelingsvoorzitter van de SP Oude IJsselstreek in de Achterhoek. We hebben hier de SP op de kaart gezet door veel actie te voeren. Dit doen we met de andere SP afdelingen in deze regio. Samenwerking is belangrijk! Ik ben er trots op dat wij als SP mensen ondersteunen bij het voeren van actie. Dit doen we altijd mét de mensen, of het nu gaat om de medewerkers van de sociale werkplaatsen of 1100 thuishulpen van Sensire die onterecht ontslagen worden.

Als zij het lef hebben op te komen voor hun rechten, dan vinden ze de SP aan hun zijde. Het is mooi om te zien hoe ‘gewone’ mensen ineens vurige activisten worden op het moment dat ze het kantoor van hun werkgever bezetten. Die mix tussen activisme en politiek maakt de SP mijn partij! 

Maurits Gemmink op SP.nl