Lokaal actief Afdelingsvoorzitter Helmond

Irma Koopman

'Het is onverteerbaar dat mensen afzien van zorg omdat ze het gewoon niet meer kunnen betalen.'

Irma Koopman

Meer over Irma

Aan den lijve heb ik ondervonden hoe effectief de acties van de SP kunnen zijn. Met mijn drie kinderen woonde ik in een van de mindere buurten van Heerlen. Ons huis werd slecht onderhouden en stond op de nominatie om te worden gesloopt. Opeens lag er een briefje op de deurmat; een bezwaarschrift van de SP tegen de voorgenomen huurverhoging. Ik hoefde alleen maar mijn handtekening te zetten en het bezwaarschrift in te sturen. Veel verwachtte ik er niet van maar een paar weken later kregen we te horen dat de huurverhoging zou worden teruggestuurd. Ik heb me toen aangemeld bij de SP en werd eerst actief voor de telefonische hulpdienst. Met de afdeling hebben we veel acties gevoerd.

Door een geboortebeperking ben ik helaas afgekeurd. Als vrijwilliger werk ik bij Slachtofferhulp Nederland, want ik wil wel bij kunnen dragen aan de maatschappij. 

Ik vind het belangrijk dat mensen in Nederland fatsoenlijk kunnen wonen, dat er studiefinanciering is voor iedereen die dat nodig heeft en dat de zorg op orde is. Het is onverteerbaar dat mensen afzien van zorg omdat ze het gewoon niet meer kunnen betalen.