Lokaal actief SP-lid

Sander Putmans

'Ik vind het fijn om zo samen bezig te zijn met mensen die bijna hetzelfde denken, de kameraadschap.'

Sander Putmans

Meer over Sander

‘Op mijn achttiende ben ik lid geworden van de SP. En in 2006 nam ik samen met Willem van Meurs uit Boxtel het initiatief om in Oirschot een afdeling op te richten. We gingen toen heel actief huis-aan-huis leden werven. Binnen een paar weken hadden we er 35 leden bij in ons dorp. Ik vind het fijn om zo samen bezig te zijn met mensen die bijna hetzelfde denken, de kameraadschap.

Ik ben actief voor een stichting die de mensen in het Khong-district in Laos helpt zichzelf te organiseren. Ons lokale comité onderhandelt zelf met de autoriteiten en heeft al diverse projecten opgezet. Er zijn nu bijvoorbeeld schooltjes en een kliniek gebouwd. Wij dragen vooral kennis over en leren weer van hen, vooral dat we ons niet altijd zo hoeven te haasten.

Waarschijnlijk ga ik daar Engelse les geven en een reisbureau opstarten voor ecotoerisme. Samen met ‘locals’. Als toeristen met een lokale gids het gebied bezoeken stroomt er geld naar de gemeenschap. Heel belangrijk, want nu hebben mensen wel een veldje met rijst en varkens, maar geen cash voor als ze met de bus naar het ziekenhuis moeten.

Tijdens mijn vorige reizen hield ik het nieuws rond de SP ook heel erg bij. Zelfs vanuit Nieuw-Zeeland belde ik nog met SP’ers in Oirschot omdat ik nieuwsgierig was hoe het met de afdeling ging.’