Lokaal actief Medewerker afdeling O&O en fractievoorzitter Delft

Lieke van Rossum

'Solidariteit, handen uit de mouwen, mensen aan de macht'

Lieke van Rossum

Meer over Lieke

Ik werd SP-lid toen ik net begonnen was met studeren en iets 'nuttigs' wilde doen naast mijn studie. Ik vond de SP duidelijk, sociaal en betrokken. Als ik een SP-er hoorde praten, ging het over mensen in plaats van over ingewikkelde beleidsstukken die ik niet begreep. Maar de doorslag gaf dat ik bij de SP iets kon dóen voor een betere wereld. Het actievoeren sprak me erg aan. 

In 2006 werd ik gemeenteraadslid in Delft en vanaf 2010 ben ik daar fractievoorzitter.

Ik maak me druk om de armoede in ons land. Het is schandalig dat mensen naar een voedselbank moeten of geen dak boven hun hoofd hebben terwijl we dat in heel veel gevallen gewoon kunnen voorkomen. Verder wil ik me inzetten voor het openbaar vervoer, omdat het een basisvoorziening is voor een ontwikkelde samenleving, omdat het efficiënter er milieuvriendelijker is dan autorijden. En als laatste het milieu en duurzaamheid - omdat we ook voor de generaties na ons de wereld leefbaar moeten houden en veel energie- en grondstoffen uitgeput raken.   

Heel tof vond ik onze eerste actie in Delft voor een betere RegioTaxi (vervoer op afroep voor ouderen en mensen met een handicap). In februari, om 20.00 's avonds in het donker, stonden zo'n honderd ouderen voor het stadhuis om de wethouder te laten weten dat het écht niet kon dat de busjes vaak te laat of helemaal niet kwamen opdagen en dat er gauw een oplossing moest komen. De sfeer was goed, iedereen had een SP-beker met koffie en één van de meest strijdbare ouderen overhandigde een manifest met eisen aan de wethouder. Voor mij heel bijzonder omdat het de eerste keer was dat we zoveel mensen bij elkaar kregen en ik hun manifest in de gemeenteraad mocht indienen. 


 

Lieke van Rossum op SP.nl