nieuws

SP-succes: spoedeisende hulp en intensive care Heerlen moeten openblijven

De spoedeisende hulp en de intensive care van het ziekenhuis in Heerlen moeten openblijven. De Tweede Kamer steunde vandaag een voorstel van de SP om dat te regelen. De afgelopen tijd kwamen duizenden mensen in actie om het ziekenhuis en alle afdelingen open te houden. Op nog veel meer plekken in het land dreigen ziekenhuisafdelingen te sluiten of zijn deze gesloten.

SP-leider Jimmy Dijk is blij met de steun van de Tweede Kamer: ‘Het was een kapitale fout van de politiek om de zorg te vermarkten en van ziekenhuizen bedrijven te maken. Goed dat andere partijen daar nu ook van terugkomen, want overal in het land ziekenhuisafdelingen sluiten gaat levens kosten. Nu moet het demissionaire kabinet aan de slag met een plan om de afdelingen in het Parkstadziekenhuis open te houden. Het is ook te hopen dat de formerende partijen niet hun oren laten hangen naar de VVD. Ze moeten nu gaan stoppen met de vermarkting van de zorg. Als we niet breken met de markt in de zorg en niet overstappen naar een systeem van samenwerking in plaats van concurrentie, dan blijft het dweilen met de kraan open.’

Betrokken SP'ers