nieuws

Paal en perk aan inzet commerciële bureaus vanuit onderwijsmiljarden

Peter Kwint

Om onderwijsachterstanden te lijf te gaan, is eenmalig 8,5 miljard euro door de regering beschikbaar gesteld in een Nationaal Programma Onderwijs. Maar veel van dit geld dreigt bij dure bijlesbureaus te belanden. De Tweede Kamer steekt hier op initiatief van de SP een stokje voor. Een voorstel van de SP samen met GroenLinks behaalde een forse meerderheid, waardoor het kabinet nu weglek van onderwijsgeld naar commerciële bureaus moet voorkomen.

Een belangrijke stap volgens SP-Kamerlid Peter Kwint: ‘Als je zonder strenge regels ergens een grote pot met geld neerzet weet je zeker dat bureautjes denken te kunnen cashen. Ik word nu al gemaild door docenten die ineens geen les meer hoeven te geven, omdat er examentraining door een bijlesbureau wordt gegeven. Dat geld is hartstikke hard nodig om docenten in staat te stellen samen met leerlingen onderwijsachterstanden weg te werken. Op deze manier voorkomen we dat alleen dure bedrijfjes beter worden van dit geld.’


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers