nieuws

SP wisselt in Senaat: Anneke Wezel gaat, Bob Ruers komt

Anneke Wezel Bob Ruers
Anneke Wezel en Bob Ruers

Sinds dinsdag is Bob Ruers weer lid van de SP-fractie in de Eerste Kamer. Hij volgt Anneke Wezel op, die wegens het aanvaarden van een nieuw werk bij de rijksbelastingdienst niet langer kon aanblijven als Kamerlid. Fractievoorzitter Tiny Kox over de wissel: ‘Je kan niet tegelijk lid van de wetgevende en de uitvoerende macht zijn in ons land. Met Bob Ruers krijgen we een uiterst ervaren kracht terug, vooral op het terrein van justitie en veiligheid. Hij was al drie keer eerder senator voor onze partij en heeft in al die jaren een grote naam opgebouwd. Binnenkort mag hij vol aan de bak in het grote debat over de staat van onze rechtsstaat en onze grote zorgen daarover verwoorden en onze alternatieven voorstellen.’