Succes: MBO'ers draaien niet meer op voor hoge kosten lesmateriaal

Peter Kwint

Maar liefst 1.600 euro bijbetalen tijdens de kappersopleiding, omdat je gedwongen wordt om zelf scharen en tondeuses te kopen? Toekomstige loodgieters, verpleegkundigen en techneuten wordt het moeilijk gemaakt om de opleiding te doen door allerlei extra opleidingskosten voor materiaal, duur gereedschap en 'vrijwillige' excursies. Al jaren knokt de SP tegen de absurd hoge schoolkosten voor MBO'ers. En met succes! Hier komt nu eindelijk een einde aan.

'MBO studenten betalen zich scheel aan gereedschap, scharen, messen, uniformen en nog veel meer wat ze nodig hebben tijdens het volgen van hun opleiding. Maar het verlossende woord is gekomen: de school mag MBO'ers niet meer verplichten om deze te kopen. Je moet ze ook kunnen lenen van de school. Een grote overwinning voor MBO'ers met een minder dikke portemonnee,' zegt SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint.

De SP heeft zich jarenlang samen met MBO'ers ingezet om de verplichte 'vrijwillige' bijdragen van tafel te krijgen. Met succes! Wilt u ons steunen door lid te worden van de SP?

Betrokken SP'ers