Kamer steunt SP: Onderwijsbestuurders moeten onder cao vallen

Onderwijsbestuurders moeten onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken als leraren. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag dit voorstel van SP-Kamerlid Peter Kwint. 'Op dit moment maken onderwijsbestuurders aparte afspraken over hun loon. Daardoor was het mogelijk dat de directeur wél een loonsverhoging kreeg terwijl de leraar en klassenassistent op een houtje moesten bijten. Voor ons is het zonneklaar. Ook een bestuurder werkt in het onderwijs, en daar hoort een passend salaris bij. Dankzij dit voorstel valt iedereen die in het onderwijs werkt straks onder dezelfde cao.'

Voor de SP ligt hieronder een belangrijk principe. De bestuurskamers van een publieke instelling – of dat nu een school of een ziekenhuis is – zijn niet belangrijker dan de werkvloer. Bestuurders  horen onder dezelfde afspraken te vallen als de mensen die ze besturen. Daarom gaat deze strijd door. Tot ook bankdirecteuren en bestuurders van zorginstellingen onder dezelfde afspraken vallen als de mensen die ze besturen.