nieuws

In Memoriam: Paul Peters

Paul Peters

Paul Peters uit Oss is op 20 november 2017 overleden.

Samen met Jules Iding en Jan Marijnissen behoorde hij tot de SP’ers van het eerste uur. Hij was vooral de doener, en organisator van tal van acties en evenementen.

Vanwege zijn organisatietalent en gevoel voor sfeer, beeld  en inhoud kwam hij in dienst bij de landelijke partij. Hij stond aan de basis van landelijke congressen, ledendagen en alle grote evenementen. Paul speelde achter de schermen de regierol, met oog voor alle kleine details. Daarnaast was hij een fantastische collega, een gewone jongen, die met een sjekkie in de hand zorgde voor de puntjes op de i. Een van zijn motto’s was: ‘Ik loop niet voorop met een megafoon en een spandoek. Ik zorg liever dat die megafoon het doet.’

In Oss stond hij aan de basis van bekende jaarlijks terugkerende evenementen als de Tribuneloop, de uitreiking van de Kinderlintjes, het culturele evenement Het Vierde Beeld en het roemruchte maandelijkse politiek café Zout. Landelijk was hij organisator van de Mandela Tour, de Nederland in Tweeën tour en de verschillende edities van festival Tomaat.

Daarnaast was Paul een kundig fotograaf met oog voor wat hét beeld van een actie zou moeten zijn. Zijn foto’s versterkten de kracht van menig actie in Oss en landelijk. Vanwege die verdienste stelde het partijcongres van twee jaar geleden de Paul Peters prijs in voor sociale fotografie.

Hoewel hij vaak achter de schermen opereerde, trad hij ook politiek op de voorgrond. Zo was hij 28 jaar raadslid waarvan 6 jaar als fractievoorzitter en was hij van 2008 tot 2015 lid van het landelijk partijbestuur.

Vier jaar geleden werd duidelijk dat hij ongeneeslijke ziek was. Het typeert Paul hoe hij daar mee omging: ‘Ik sta het mezelf niet toe te blijven hangen in wat ik nu allemaal ga missen en hoe erg het allemaal is. Veel liever kijk ik wat ik heb gehad, welke mooie dingen ik heb meegemaakt. En het is belangrijk om leuke dingen te doen en in beweging te blijven.’

Paul heeft zich onafgebroken en tot op het laatst met hart en ziel gegeven voor de SP, waar hij  samen met anderen werkte aan een betere wereld.

We moeten een fijne en bijzondere collega, kameraad en een warm mens missen.

We wensen zijn kinderen en familie heel veel sterkte. Paul is 62 jaar geworden.