nieuws

Armoede Werkt niet-kaarten overhandigd aan Klijnsma

De Abvakabo heeft namens het platform Armoede Werkt Niet 15.000 getekende ansichtkaarten met 'Groeten uit de sociale werkplaats' overhandigd aan staatssecretaris Klijnsma. De afzenders maken zich zorgen over de toekomst van de sociale werkplaatsen.

Jetta Klijnsma

De Tweede Kamer behandelt deze week de Participatiewet, die onder meer 70.000 plekken in de sociale werkvoorziening schrapt. Er wordt 650 miljoen euro bezuinigd op de werkplaatsen en wordt er hard gekort op jonggehandicapten.

Sadet Karabulut

SP-Kamerlid Sadet Karabulut: 'Het is werkelijk schandalig hoe Klijnsma korte metten maakt met de sociale werkvoorziening. Voor 2012 riep de PvdA om het hardst dat er niet op bezuinigd mocht worden, nu voeren ze het VVD-beleid zelf uit!'

#verdorie