Roemer: 'Natuur is geen luxeproduct'

SP-leider Emile Roemer bracht zaterdagochtend een bezoek aan een natuurgebied in Weert dat is aangekocht door Stichting ARK. Hij sprak met de stichting over het te voeren natuurbeleid en gaf aan 'onder de indruk te zijn' van hun werkzaamheden.

ARK heeft in haar werkzaamheden zoveel mogelijk de bureaucratie uitgebannen. In samenwerking met omwonenden van natuurgebieden weten zij zo hun natuurbeheer de helft goedkoper te maken. Daarnaast opereren ze vier keer zo snel in vergelijking met andere organisaties.

´De hele wereld zou hier een kijkje moeten komen nemen´, zei Roemer. ´Ontzettend indrukwekkend hoe hier wordt samengewerkt met boeren, omwonenden en bestuurders. Zo zou het op meer plekken moeten gaan, geef de verantwoordelijkheid terug aan de werkvloer.´

´Het is ontzettend belangrijk dat de natuurgebieden in Nederland met elkaar verbonden worden. De Ecologische Hoofdstructuur moet gewoon worden afgemaakt. Natuur is geen luxeproduct.´

Emile Roemer

Samen met scouts van Scoutinggroep Sint Maarten knipte Emile Roemer het prikkeldraad door tussen een natuurgebied en een aangekocht weiland.