Agenten zien helemaal niets in PVV-plan voor dierenpolitie

Negen op de tien agenten ziet niets in de plannen van het kabinet om ‘animal cops’ in te voeren. Dat blijkt uit onderzoek dat de SP afgelopen week heeft gehouden onder 425 agenten. Van Raak: 'Agenten zijn vooral boos omdat de 500 animal cops ten koste gaan van het aantal agenten dat er nu is. Hierdoor zullen nog meer zeden- en geweldszaken op de plank blijven liggen, en dus komt de veiligheid van mensen in het geding. Ze voelen zich wat dat betreft belazerd door de PVV van wie dit prestigeproject afkomstig is. Ik ga minister Opstelten dan ook vragen te stoppen met dit onzalige PVV-plan.'

Uit het rapport blijkt duidelijk de frustratie onder de agenten over de zogeheten 'animal cops'. Een agent: 'Ondoordacht verhaal alleen om de coalitie met gedoogsteun van de PVV tegemoet te komen, denk ik dan maar. Ik vind het een farce en de maatschappij wordt weer eens belazerd met een politiek spelletje.' Ook vinden agenten die de opleiding animal cop daadwerkelijk volgen dat deze weinig voorstelt en niet aansluit bij de praktijk, waarin politiemensen al veel doen om dierenleed te voorkomen. Uiteindelijk is er een schamele 4% procent van de agenten die de dierenpolitie een goed idee vinden. De overige 6% staat er neutraal tegenover.