Doe mee aan de ‘Groene Draad voor een beter Klimaat’!

SP-Kamerlid Krista van Velzen nodigt je uit om op 2,3 en 4 november mee te fietsen met de landelijke klimaatcampagne ‘de Groene Draad’. Ze zal zelf ook een deel van de route voor haar rekening nemen. “Met de tocht vragen we aandacht voor het klimaat door een groene draad door Nederland te trekken. Tijdens de actie 'Groene Draad voor een beter klimaat' trekken fietsers letterlijk een groene lijn door het land. Fiets mee!

De fietsers leggen een route af van Hilversum naar Cadzand en Lauwersoog. Staatssecretaris Pieter van Geel zal samen met SP-Kamerlid Agnes Kant de aftrap verzorgen. Tijdens de tocht vinden interessante gesprekken plaats met politici, BN'ers en vertegenwoordigers van grote natuur en milieu organisaties. Kandidaat-Kamerleden van de SP en afdelingen fietsen mee in Zeeland, Zuid-Holland en Friesland.

Na drie dagen ligt de groene draad door heel Nederland als symbool voor kustgebieden wereldwijd die gevaar lopen door klimaatverandering en een stijgende zeespiegel. De actie wordt gevoerd door het Wereld Natuurfonds, de Landschappen, Natuur en Milieu, Vogelbescherming, Milieudefensie, Greenpeace, het IVN, Ark en de Milieufederaties.

Fiets mee! Vraag je vrienden, familie of collega’s om ook mee te doen. Hoe meer SP’ers, hoe beter!

Voor meer info of inschrijven, surf je naar www.groenedraad.nl of mail naar pvlunteren@sp.nl