nieuws

Pleisters plakken helpt niet. SP stemmen wel!

Een stem op de SP is de beste garantie op een socialer Nederland. Pleisters plakken helpt niet. SP stemmen wel!

Terwijl grote bedrijven enorme winsten maken, betalen wij steeds meer voor boodschappen, energie en wonen. Door jarenlang pleisters plakken, zijn problemen niet opgelost. We zijn een van de rijkste landen ter wereld, dus goede zorg, een betaalbare woning en lagere kosten voor het dagelijks leven zijn mogelijk. Laten we daar nu samen voor kiezen.

Help je mee door onze campagneposter te verspreiden?

Bestel de poster in de webshop!

 

 

Stop met pleisters plakken!

Dit zijn de oplossingen van de SP

  • Stop de ongelijkheid
    Verhoog het minimumloon direct naar €16. De AOW en uitkeringen stijgen mee. Dit betalen we door bedrijven en superrijken eerlijk belasting te laten betalen.
  • Goede zorg
    Schaf het eigen risico af. Tandarts en fysiotherapie terug in het basispakket. Macht van zorgverzekeraars naar zorgverleners. Zodat geld voor zorg ook naar zorg gaat.
  • Betaalbaar wonen
    Een woning is om in te wonen, niet voor beleggers om winst op te maken. We verlagen de huren, bouwen betaalbare woningen en stoppen de onnodige sloop van sociale huurwoningen.
  • Lagere kosten
    We verlagen de kosten door de BTW op voedingsmiddelen en openbaar vervoer te schrappen. Ook verlagen we de energiebelasting en nationaliseren we onze energie zodat de winsten ingezet worden voor een lagere energierekening.
  • Stop graaiende politici
    De hoge salarissen en wachtgeldregeling voor politici worden verlaagd. Er komt een referendum zodat mensen politici die foute keuzes maken terug kunnen fluiten.