publicatie

Tribune 11/2011 :: Emile Roemer: 2012 wordt óns jaar!

Tribune, december 2011

Column

Emile Roemer

2012 wordt óns jaar!

De geruchten gaan rond. In 2012 houdt de wereld op te bestaan. De kalender van de oude Maya’s loopt af en daarmee is het einde oefening. Het zou erg slecht uitkomen als volgend jaar de wereld vergaat. Zul je net zien, net nu de SP veertig jaar bestaat en we zo lekker op dreef zijn. Gelukkig behoor ik niet tot de ‘apocalyps-believers’. Integendeel, ik zie juist volop kansen voor 2012. We staan er als SP ijzersterk voor. Steeds meer mensen beseffen dat maar één partij serieus weerwoord biedt aan de politici die onze beschaving op de helling zetten. Zij vertrouwen op ons; dat is een enorme verantwoordelijkheid.

Ik weet nog goed waarom ik lid werd van onze mooie partij. Ik zag onrecht dat ik niet verdragen kon. Gelukkig kon ik mij toen aansluiten bij een partij als de SP. Samen met anderen mocht ik mijn mooie Boxmeer beter maken. Nu, jaren later, wil ik datzelfde doen voor Nederland.

Zonder steun van die duizenden actieve leden in onze partij zou ik geen stap verder komen. Vanaf deze plaats wil ik jullie bedanken. Voor jullie inzet, jullie inspiratie en voor het versterken van onze partij. En ik durf wel een voorzichtige voorspelling te doen. 2012 zal niet het einde van wereld zijn, maar juist het begin van iets heel moois.

2012 wordt óns jaar. Ik hoop dat ik op u kan rekenen. Ik wens u allen, heel prettige feestdagen.

Emile Roemer, fractievoorzitter SP