Tweede Kamer Woordvoerder Sociale Zaken Integratie en Migratie

Jasper van Dijk

'Wij zijn klaar met pappen en nathouden en strijden voor een fundamentele koerswijziging: op naar een sociaal Nederland'

Jasper van Dijk

Meer over Jasper

Jasper van Dijk (1971) groeide op in Utrecht en haalde zijn VWO-diploma in Zeist. In 1991 verhuisde hij naar Amsterdam en studeerde af in de politieke wetenschappen aan de UvA. Daarna deed hij een postdoctorale lerarenopleiding maatschappijleer en stond enige tijd voor de klas.

Op de basisschool organiseerde ik al scholierenverkiezingen, en met mijn vriendjes speelde ik lijsttrekkerverkiezingen na. Ik was dan Joop den Uyl, en mijn vriendje was Dries van Agt of Hans Wiegel. Die debatten gingen er fel aan toe.

In 1998 werkte Van Dijk bij de gemeente Amsterdam, tot hij in 1999 toetrad tot het politieke team van de SP Tweede-Kamerfractie, als onderwijsmedewerker van Harry van Bommel. In 2004 en 2005 werkte Van Dijk voor de SP-fractie in het Europees Parlement.

In 2006 keert Van Dijk terug naar Den Haag als fractiemedewerker onderwijs. Hij wordt maart 2006 gekozen als gemeenteraadslid in Amsterdam, maar geeft deze zetel op wanneer hij bij de vervroegde verkiezingen in november dat jaar tevens wordt gekozen als Tweede Kamerlid voor de SP. Hij is woordvoerder sociale zaken, integratie en immigratie.

Van Dijk woont in Utrecht.

Jasper van Dijk op SP.nl