nieuws

Geslaagde SP Familiedag

De traditionele SP Familiedag is dit jaar druk bezocht. Meer dan 3000 bezoekers kwamen naar Arnhem voor een bijzondere dag.  Dit jaar bestaat de SP vijftig jaar. SP-leider Lilian Marijnissen: ‘Het is geweldig om samen met zoveel SP’ers ons 50-jarig bestaan te kunnen vieren. In onze bijzondere geschiedenis komen we altijd samen met mensen in actie voor een rechtvaardige samenleving. Onze strijd voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit is nu harder nodig dan ooit. De SP is harder nodig dan ooit. En het is heel inspirerend om dit samen met al deze fantastische SP’ers te kunnen vieren.’  


Tijdens de dag gaf Lilian Marijnissen het startschot voor een nieuwe SP campagne voor meer koopkracht. ‘De boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen. We moeten de kapitalistische economie fundamenteel veranderen zodat de economie niet slechts voor een enkeling werkt, maar voor iedereen. Het is niet rechtvaardig dat er gigantische winsten worden gemaakt, maar deze niet terecht komen bij de mensen die ervoor hebben gewerkt. De kosten en de belasting die mensen betalen moeten omlaag en de grote bedrijven met veel winst en superrijken moeten hun eerlijke deel betalen,’ zei SP -leider Lilian Marijnissen in haar toespraak. Ook kondigde Marijnissen een manifestatie aan op zaterdag 17 september, vlak voor Prinsjesdag, om de kosten te verlagen en de inkomens te verhogen.   

Bekijk hier de toespraak van Lilian Marijnissen op de SP Familiedag.

Onder leiding van interviewer Coen Verbraak gaven Jan Marijnissen en Remi Poppe, de eerste volksvertegenwoordigers van de SP in de Tweede Kamer, een unieke terugblik op 50 jaar SP in Nederland.

Ook waren er speeddates met Kamerleden, was er volop muziek van onder meer Van Dik Hout die nummers speelden uit vijftig jaar sociale strijd en konden mensen kennismaken met onze SP Jongeren.  

Blijf op de hoogte