nieuws

Russische aanval op Oekraïne volstrekt onacceptabel

De militaire aanval vanuit Rusland op Oekraïne is volstrekt onacceptabel. Naast aanvallen in het oosten van Oekraïne in de Donbas regio, heeft Poetin ook aanvallen uitgevoerd op andere steden, waaronder hoofdstad Kiev. Berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

De SP heeft van begin af aan aangedrongen op dialoog en diplomatie inzake het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Poetin kiest nu eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. Effectieve sancties zijn daarom nodig.

De SP is geen voorstander van verdere militaire escalatie, bijvoorbeeld door het sturen van wapens of militairen naar Oekraïne. Alles moet nu gericht zijn op de-escalatie en een politieke oplossing van het conflict. Zoals altijd in een oorlog is het niet de politieke elite die erdoor wordt geraakt, maar de gewone mensen in het land. Dat maakt oorlog zo verwerpelijk.

 

Praat mee over Oekraïne met Jasper van Dijk

Hoe is dit conflict ontstaan? Wat moet er nu gebeuren en welke rol heeft Nederland hierin? Daarover gaat SP-Kamerlid Jasper van Dijk op vrijdag 25 februari met jou in gesprek.

  • 25 februari, 20:00-21:00 uur
  • Online
  • Jij praat mee!

Ik kijk mee!