nieuws

Steun van de hele Tweede Kamer: de lonen moeten omhoog

Voorafgaand aan Prinsjesdag presenteerden wij geen Troonrede, maar een Loonrede. Omdat het niet rechtvaardig is dat de winsten van bedrijven gigantisch zijn, maar veel werknemers daar niet hun eerlijke deel van krijgen. De lonen moeten dus omhoog. Kijk hier onze Loonrede.

Daarna ging Lilian twee lange dagen achter elkaar in debat hierover bij de Algemene Beschouwingen. En aan het eind van het debat sloot uiteindelijk de hele Tweede Kamer zich bij onze oproep aan: de lonen in het grote bedrijfsleven moeten met 5% omhoog.

Het is winst dat andere partijen zich bij ons aansluiten dat de lonen omhoog moeten, maar daarmee hebben we het nog niet bereikt. Dat zullen we samen moeten afdwingen. Bijvoorbeeld door met regelingen voor winstdeling ervoor te zorgen dat grote bedrijven hun gigantische winst niet alleen met hun aandeelhouders delen, maar vooral met hun medewerkers.

Natuurlijk blijven we strijden voor een hoger minimumloon en natuurlijk betere salarissen in de zorg, het onderwijs en de politie. Daar doen we continu voorstellen voor, maar om dat voor elkaar te krijgen is meer druk nodig op de regering Rutte. 

Er moet dus nog veel gebeuren, maar een eerste stap is gezet tijdens deze Algemene Beschouwingen En nu door! Voor een hoger loon voor iedereen. Voor een eerlijke economie die werkt voor ons allemaal. Voor een rechtvaardig Nederland waarin iedereen zijn eerlijke deel krijgt.

 

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Ben je nog geen vriend voor rechtvaardigheid? Sluit je dan nu aan!

Ik sluit me aan

Betrokken SP'ers