nieuws

Succes SP: Kabinet moet alsnog woekerhandel in tickets aan banden leggen

Al jaren voert de SP een strijd tegen de gigantische winsten die worden geboekt bij het doorverkopen van concert- en sportkaarten. Vandaag werd een voorstel van SP-Kamerlid Peter Kwint breed gesteund: Het kabinet moet snel aan de bak om de zogenaamde secundaire tickethandel aan banden te leggen. Kwint: ‘De aanhouder wint. De ticketmaffia krijgt hiermee een gevoelige klap.’

Recentelijk nog zette de Eerste Kamer een streep door een initiatiefwet van SP en CDA die hetzelfde doel had, maar vandaag kreeg het voorstel van de SP steun van alle partijen. ‘De echte winnaar is de bezoeker van deze evenementen. Momenteel verdienen de doorverkoopboeren jaarlijks ruim een miljard aan hun woekerhandel. Dat moet nu op korte termijn beĆ«indigd worden. Zodat sport- en muziekliefhebbers niet onnodig geld uit de zak wordt geklopt door deze bedrijven.’