column
Lilian Marijnissen:

Duizenden mensen in actie voor AOW en pensioen!

Wat een dag! Met duizenden kwamen we vandaag in actie tegen het ontkoppelen van de AOW en voor een goed pensioen. Ouderen worden in de plannen van Rutte 4 hard geraakt. Dat laten we niet gebeuren en daarom organiseerde de SP vandaag deze actie. 

Eerst ging de AOW-leeftijd omhoog en moest iedereen langer door werken. De pensioenen van veel mensen stijgen al jarenlang niet mee met de prijzen. En nu wil Rutte 4 dus ook nog eens de AOW loskoppelen!

Omdat alles duurder wordt, wordt het ook voor ouderen steeds moeilijker om rond te komen. De prijzen van de boodschappen, de energierekening en benzine gaan door het dak. Terwijl dit kabinet miljarden uitgeeft, weigert om de superrijken eerlijk belasting te laten betalen en vervuilende bedrijven zelfs subsidie geeft, zou de AOW dan niet meer mee kunnen stijgen? Wat een onzin!

Het was mooi en strijdbaar vandaag. Veel mensen geven aan dat het genoeg is geweest. Aankomende donderdag is het debat in de Tweede Kamer over het ontkoppelen van de AOW. Dan moet dit plan van tafel.  

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers