www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Standpunten

Standpunt :: Zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2006 is het nieuwe zorgstelsel ingevoerd. Goed is dat daarmee het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier is komen te vervallen. Slecht is dat het nominale, niet-inkomensafhankelijke deel van de ziektekostenpremies geen inkomenssolidariteit meer kent: een miljonair betaalt net zoveel aan nominale premie als een bijstandsmoeder. De SP is voor volledig inkomensafhankelijke zorgpremies.

Pakketverkleining, meer en hogere eigen bijdragen en het verplichte eigen risico, waarbij de eerste 350 euro aan zorgkosten zelf betaald moeten worden, betekenen vooral voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen een enorme lastenverzwaring. Wij zijn niet voor het eigen risico in de zorgverzekering omdat het drempels opwerpt voor noodzakelijke zorg.

Het nieuwe zorgstelsel kent wel een acceptatieplicht voor de basisverzekering, maar zorgverzekeraars mogen mensen wel weigeren voor een aanvullende verzekering. Daarom hoort alle maatschappelijk gewenste basiszorg in het pakket, dus ook tandzorg, fysiotherapie, zittend ziekenvervoer en alle erkende geneesmiddelen.

Zie ook:

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top