Steun Sharon Gesthuizen in Nacht van de Vluchteling

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen loopt morgennacht voor de derde keer mee in de Nacht van de Vluchteling. De Nacht van de Vluchteling is een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer die begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag. De opbrengst van deze Nacht van de Vluchteling komt ten goede van het ruimen van landmijnen in Zuid-Soedan.

Het SP-team dat meeliep tijdens de Nacht van de Vluchteling

Het SP-team dat meeliep tijdens de Nacht van de Vluchteling 2012

Na de onafhankelijkheid is de situatie in Zuid-Soedan iets genormaliseerd en keren duizenden Zuid-Soedanese vluchtelingen terug naar huis. Daar worden zij geconfronteerd met landmijnen, die vaak vrolijke en felle kleuren hebben waardoor deze door kinderen worden aangezien voor speelgoed. Dit heeft verschrikkelijke gevolgen. De opbrengst van deze editie van de Nacht van de Vluchteling komt ten goede van deze kinderen en hun familie.

Meer informatie over het SP-team onder leiding van Sharon Gesthuizen is te vinden op de website van de Nacht van de Vluchteling. Op deze site kun u het SP-team ook sponsoren en een bijdrage leveren aan de bestrijding van landmijnen in Zuid-Soedan.