nieuws

Jan Marijnissen op bezoek in Heerlen

Vandaag bezoekt Jan Marijnissen het Limburgse Heerlen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. ’s Middags bezoekt hij ondermeer Mijncentrum CarboON en gaat hij met lokale SP-kandidaten de straat op. ’s Avonds is hij te gast in de Politiek Café waar onder meer de inzet van de SP in Heerlen wordt besproken: investeer in mensen in plaats van asfalt en beton.

Heerlen

Vanmiddag voert de SP-voorman in het Mijncentrum CarboON gesprekken met oud mijnwerkers en gaat met hen op bezoek in de oude mijnschacht. Hij laat zich ook voorlichten over de mogelijkheden om warm mijnwater te gebruiken voor stadsverwarming. Ook praat hij met ouderenbezoekers van de Stichting Dienstverlening Ouderen en lokale activisten die zich verzetten tegen de Awacsoverlast rond de gemeente Onderbanken. Hij verdiept zich tevens in de werkgelegenheid in de regio die steeds meer onder druk staat. Ook gaat hij de straat op om met Heerlenaren te praten over hun wensen en ideeën voor hun stad.

’s Avonds is Marijnissen de hoofdgast in het Politiek Café ‘Hier is de SP’ dat vanaf 20.00 uur plaats vindt in het Grand Hotel. Hij praat daar met onder meer met oud-mijnwerkers en ouderenbezoekers die hij eerder die dag heeft ontmoet. Ook gaat hij in gesprek met oud-huisarts Hans Hermans uit Onderbanken en wethouder Hans Ubachs uit die gemeente over hun strijd tegen de Awacsoverlast. Met voormalig SP-wethouder en huidige lijsttrekker Riet de Wit praat hij over haar visie op Heerlen: investeer in mensen in plaats van asfalt en beton.

Behalve boeiende gesprekken is er live muziek van de blues band C Jays.

Politiek Café ‘Hier is de SP’ begint om 20.00 uur in het Grand Hotel aan de Groene Boord 23 te Heerlen. De entree is gratis en iedereen is bent van harte welkom.