publicatie

Tribune 10/2008 :: Linksvoor :: Paulien Hillen

Tribune, oktober 2008

Linksvoor

‘Met alleen mopperen verander je niets’

Foto: Karen Veldkamp

Paulien Hillen (36) strijdt in de gemeenteraad van Enschede tegen de heropening van het plaatselijke vliegveld. Het plaatselijke kunst- en cultuurbeleid ontsnapt evenmin aan haar aandacht. Logisch, want ze is zelf kunstenares. Daarnaast onderhoudt Paulien de afdelingssite, voert ze acties en heeft ze sinds een jaar een zoontje. Een echte duizendpoot dus.

Heb je nog wel tijd voor hobby’s?

“Niet echt, ik ga wel twee keer in de week naar de sportschool om te spinnen. Het is gewoon lekker om even wat anders te doen, en goed voor de gezondheid natuurlijk.”

Wat voor soort kunst maak je?

“Ik ben afgestudeerd in gemengde media: het combineren van verschillende materialen en technieken. Afhankelijk van het onderwerp kies ik bijvoorbeeld rubber of gips als medium. Daarnaast fotografeer ik ruimtelijke werken.”

Waarom werd je lid?

“Een folder zette me aan het denken. Ik heb altijd overal een mening over, maar met alleen mopperen verander je niets.”

Wat was jouw SP-moment?

“De verkiezingsavonden! Het is geweldig om met z’n allen de uitslag af te wachten. We zijn in Enschede van nul naar drie raadszetels gegaan. En die landelijke verkiezingen, zo veel zetels!”

Heb je nog politieke ambities?

“Ik vind het eigenlijk wel goed zo. De Tweede Kamer of het landelijk bestuur hoeven voor mij niet.

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Laarzen! Ik heb ze niet nodig, maar als ze niet te duur zijn koop ik ze gewoon. Volgens mijn man heb ik geen nieuwe schoenen nodig, wel extra voeten.”

Inhoud