publicatie

Tribune 4/98: Column Jan Marijnissen

Instemmen of tegenstemmen

Het zijn drukke tijden. Voor ons allemaal. Het is net als in de oogsttijd: alles aan de kant, nu moet er geoogst worden. We hebben de laatste jaren veel gezaaid en het is allemaal goed opgekomen. We mogen daarover tevreden zijn. Nu, deze laatste dagen voor 6 mei, gaat het erom het gegroeide vertrouwen om te zetten in stemmen. Het mag zo zijn dat andere partijen grote namen hebben, veel geld en heel veel mooie beloften, wij hebben de meeste actieve leden van alle partijen. U bent óns kapitaal. Samen zijn we zo ver gekomen, nu moeten we het samen afmaken, zodat de overwinning op 6 mei ook van ons allemaal is.

Samen staan we voor de taak in rechtstreeks contact met de mensen duidelijk te maken wat de voordelen zijn van tegenstemmen. Op 6 mei vindt er een referendum plaats. Mensen kunnen instemmen met Paars en daarvoor kunnen ze terecht bij een breed scala van partijen. Of of ze kunnen tegenstemmen en dan komen ze automatisch bij ons terecht. En aarzelen mensen nog? Vraag ze dan eens wat volgens hen het meeste oplevert: vijf zetels extra voor de PvdA of vijf zetels extra voor de SP. Vraag ze of ze nog weten wat er vier jaar geleden werd beloofd en wat daarvan uitgevoerd is. Vraag ze of ze weer vier jaar spijt willen hebben van hun stem. Vraag ze of het niet leuker en beter is om je eigen hart en je eigen verstand te volgen en vier jaar lang te zien en te horen dat je mening in de Tweede Kamer vertolkt wordt.

De avond van 6 mei wordt dan vast een feest. Voor u en voor mij, voor de stemmers op de SP en voor alle mensen die nog geloven in een betere toekomst.

Zet 'm op!

Inhoud

  • Nieuws: Het Binnenhof / Bulletin Board
  • Column Jan Marijnissen: Instemmen of tegenstemmen
  • Staat de SP aan de vooravond van een tweede belangrijke doorbraak in de Kamer? Lijstaanvoerder Jan Marijnissen heeft er alle vertrouwen in. Hij kijkt zelfs alweer over de verkiezingen heen naar de nieuwe taken, kansen en uitdagingen voor zijn partij.
  • Van heinde en ver stroomden ze op de Dag van de Tomaat naar het magische Land van Ooit. 4500 SP'ers vierden er de overwinning bij de raadsverkiezingen en beleefden het startschot van de campagne, die een karos vol SP-ridders en jonkvrouwen in de Kamer moet brengen.
  • Campagnenieuws: Tweeëneenhalf miljoen kranten, zo'n honderdduizend affiches, meer dan honderd verkiezingsavonden en een heus politiek circus op tournee: aan de campagne van de SP zal het niet liggen...
  • De kiezers maakten in veel gemeenten een linkser college mogelijk. De PvdA koos echter alom voor doorgaan met rechts.
  • Theo de Buurtconciërge; strip van Wim Stevenhagen