Verkiezingsprogramma: Zo gaan we het betalen

Een eerlijke samenleving waarin we de ongelijkheid aanpakken. Het verkiezingsprogramma van de SP bewijst dat het kan.

Investeren in goede zorg, eerlijke lonen en betaalbaar wonen zorgt voor een economie die sneller groeit. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Als de SP haar plannen mag uitvoeren gaan 4 op de 5 huishoudens erop vooruit.

Haalbaar en betaalbaar in 1 minuut

 

De lonen gaan flink omhoog. Het minimumloon met 30 procent naar 14 euro. En daarmee stijgt ook de AOW. Schoolklassen worden kleiner, wonen weer betaalbaar en het eigen risico schaffen we af.

Eerlijker uit deze coronacrisis komen is haalbaar en betaalbaar als we de lusten en lasten delen. Als we bedrijven met hoge winsten en de hoogste inkomens een eerlijk deel laten betalen. Als we de vervuilers laten betalen voor hun schade aan milieu en klimaat. De plannen van de SP leveren niet alleen meer banen op, maar zorgen ook voor meer koopkracht.

Dat noemen wij: de winst van eerlijk delen.

Dit is het moment om ons land eerlijker te maken. Een grote SP is de beste garantie voor het verkleinen van de tweedeling en een economie die werkt voor iedereen.

Doe mee, stem ook SP.

 

Feiten en cijfers

De lonen gaan omhoog!

Met onze plannen is het ook gewoon betaalbaar om de lonen te verhogen. 2,9% loonstijging voor de private sector, 5% stijging voor de zorg en het minimumloon verhogen we met 30%. 

Je gaat erop vooruit: koopkrachtgroei

4 op de 5 Nederlanders gaan er met de plannen van de SP op vooruit. 3,2% koopkrachtgroei voor de minimuminkomen en 2,3% groei voor middeninkomens.

Wij investeren in dat wat van ons allemaal is

Wij investeren 4,2 miljard in het onderwijs, 11,7 miljard in de sociale zekerheid en 14,6 miljard in de zorg.

Onze economie groeit

Mét de SP groeit de economie met 1,7%, zonder de SP maar 1,5%.

Inkomstenbelasting huishoudens gaat bij ons omlaag

De winstbelasting voor de grote bedrijven gaat omhoog. Daarmee kunnen we de inkomstenbelasting voor huishoudens verlagen.

Werkloosheid gaat omlaag

De werkloosheid pakken wij aan. 4,5% zonder de SP, maar 3,6% mét de plannen van de SP.

 

 

 

 

Laat je overtuigen

Nog niet overtuigd? Ga er rustig voor zitten en bekijk deze uitlegvideo. Neem heel even de tijd. Wij garanderen je dat jij daarna ook ziet dat onze plannen haalbaar én betaalbaar zijn.