Tweede Kamer Tweede Kamerlid - Zorg

Maarten Hijink

"Ik wil een grote verandering in de zorg voor elkaar krijgen. Het eigen risico afschaffen en de zorgrekening eerlijk betalen."

Maarten Hijink

Meer over Maarten

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat ik lid werd van de SP. Nadat ik eerst alle linkse partijen goed vergeleken had. Waarom SP? Omdat de SP echt een andere kijk op de samenleving heeft. Waar andere linkse partijen mee zijn gegaan met het afschaffen van de studiefinanciering en de verzorgingshuizen heeft de SP altijd duidelijk voor gelijkwaardigheid en solidariteit gekozen.

Er is zoveel te doen om ons land eerlijker en beter te maken. Steeds meer partijen zeggen dat er minder marktwerking in de zorg moet komen, maar ze doen het maar niet! Wij moeten als SP doorgaan om de winsten uit de zorg te halen, om de zorg terug te geven aan zorgverleners en uit handen te halen van de verzekeraars. Ik kan ook niet wachten om voor de duizenden ouderen die graag in eigen buurt oud willen worden veel meer Zorgbuurthuizen te organiseren. We laten onze ouderen nu echt in de steek. De SP is de enige partij die blijft opkomen voor goede ouderenzorg, thuis of in een Zorgbuurthuis.

Ik wil een grote verandering in de zorg voor elkaar krijgen. Het eigen risico afschaffen en de zorgrekening eerlijk betalen. Je gezondheid is het belangrijkste in je leven, daar kunnen we geen tweedeling toestaan.

Na de havo ben ik naar het HBO en de universiteit geweest. Daarna ben ik aan de slag gegaan op de Tweede Kamerfractie van de SP, waar ik gewerkt heb voor Agnes Kant en Emile Roemer.

Ik ben een Achterhoeker in Amersfoort. Daar woon ik sinds vier jaar met mijnvrouw Niké en zonen Arne en Tijn. In april 2021 verwachten we ons derde kind. Naast alle inzet voor de SP besteed ik zoveel mogelijk tijd aan het gezin, familie en vrienden. Onderweg luister ik zoveel mogelijk boeken; geschiedenis, romans en thrillers. Verder zoek ik altijd een gaatje om series te kijken met Niké of om te gamen op de pc of Playstation. En zodra de coronaregels het toelaten trekken we er weer op uit. In eigen land - de Waddeneilanden zijn fantastisch - of Frankrijk, Griekenland en verder.

Maarten Hijink op SP.nl