Tweede Kamer Woordvoerder Zorg

Maarten Hijink

'Waarom betalen werknemers steeds meer belasting en multinationals steeds minder? Draai het om!'

Maarten Hijink

Meer over Maarten

Maarten Hijink is geboren op 24 mei 1983 in Bredevoort, een klein stadje in de Achterhoek. Hij groeide met zijn twee oudere broers en deed de Havo op het Christelijk college Schaersvoorde in Aalten.

Na de Havo studeerde Maarten Facilitaire Dienstverlening op het HBO in Deventer. Hij liep een half jaar stage in een achterstandswijk in Wolverhampton (Engeland). Daar leerde hij hoe hoe je mensen in buurten kunt organiseren en hoe met kleine stapjes de omstandigheden van mensen kunnen verbeteren. In Engeland groeide zijn belangstelling voor de politiek en voor het werk van de SP in het bijzonder. Na het HBO verhuisde Maarten naar Wageningen om de verdieping te doen die hij zocht. In de twee-jarige masteropleiding met als specialisatie landbouweconomie en landbouwbeleid maakte hij kennis met de economische wetten die het politieke denken domineren.

Tijdens zijn studie werd Maarten actief voor de SP. In de Achterhoek werkte hij samen met anderen aan het opzetten van nieuwe afdelingen van de SP. Ook was hij lid en organisatiesecretaris van het afdelingsbestuur van de afdeling Doesburg.

In oktober 2006 ging Maarten aan de slag op de Tweede Kamerfractie van de SP. Eerst als campagne- en secretarieel medewerker en vanaf 2007 als persoonlijk medewerker van Agnes Kant. In 2010 maakte hij de overstap naar de afdeling communicatie en persvoorlichting van de SP-fractie. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 stond Maarten op plaats 13 van de kandidatenlijst van de SP.

Maarten is getrouwd met Niké en is vader van Arne en Tijn.

Maarten Hijink op SP.nl