Lokaal actief Raadslid in Amersfoort

Marijke Jongerman

Elkaar vasthouden als het eens wat minder gaat

Marijke Jongerman

Meer over Marijke

'Ik ben Marijke Jongerman. Ik woon in Amersfoort waar ik ook namens de SP in de gemeenteraad zit. Ik ben werkzaam in de ICT, technisch werk waarbij je niet veel met mensen te maken hebt. Maar gelukkig kan ik dat ruimschoots compenseren via mijn SP activiteiten. 

Politiek betrokken was ik altijd al wel, maar een jaar of 10 geleden kreeg ik het gevoel dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan. Mede onder invloed van de Paarse kabinetten nam de solidariteit snel af en groeide de ieder-voor-zich mentaliteit. Er kwam steeds meer kritiek op de maakbaarheid van de samenleving, maar ondertussen werd de maakbaarheid van het individu op een sokkel gezet. Als je het niet gemaakt had in het leven, dan had je dat aan jezelf te danken, werd het algemene beeld. 

Zelf heb ik nooit zo geloofd in die maakbaarheid van het individu. Het leven is niet altijd voorspelbaar, en je hebt niet altijd controle over alles wat je overkomt. Juist daarom is het zo belangrijk dat we solidair zijn met elkaar en elkaar vasthouden als het eens wat minder goed gaat met iemand.

Voor mij was dat reden om indertijd lid te worden van de SP, een partij waarin ik me nog steeds enorm thuis voel.'