Lokaal actief Raadscommissielid Alphen aan den Rijn

Michelle Hoekstra

'Lokale politiek is leuk'

Michelle Hoekstra

Meer over Michelle

‘Drie jaar geleden werd ik lid van de SP. Ik ging politicologie studeren en wilde naast de theorie ook de praktijk leren kennen. Dat is wel gelukt, ja; ik raakte al snel actief bij het afdelingswerk betrokken. Lokale politiek staat heel dicht bij het dagelijks leven. Ik kwam net een paarstemmen tekort om zelf in de gemeenteraad gekozen te worden. Maar het team ondersteunen is ook leuk. De volgende keer wil ik me zeker weer verkiesbaar stellen. Ik heb me als raadscommissielid bijvoorbeeld ingezet voor een jongerencentrum hier in Alphen, dat mede door mijn inspanningen voorlopig niet op zoek hoeft naar een nieuw pand. 

Ik hou van lezen, yoga en lekker lang wandelen met de hond. Daar kom ik van tot rust. Maar ik vind het ook leuk om op zaterdagavond met vriendinnen een wijntje te drinken en gezellig bij te kletsen. Ik kan ook erg genieten van luxe koffie: capuccino, liefst met iets van caramel, of een lekkere latte macchiato, gemaakt door een goede barista en genuttigd in gezelschap van goede vrienden.

Malta is mijn favoriete plek op de wereld. Daar ben ik als kind vaak op vakantie geweest, omdat vrienden van mijn ouders er een huisje hadden. Het is een klein eiland met een gemoedelijke sfeer, een enorm boeiende historie en mooie cultuur, met heel veel kleine kerkjes met glas-in-loodramen. Waarschijnlijk ga ik er deze zomer stage lopen, bij het directoraat-generaal voor communicatie bij het Europees Parlement in de Maltese hoofdstad Valletta.

Hoewel ik helemaal geen ochtendmens ben, ben ik er altijd wel voor te porren om op de dag van de verkiezingen ’s ochtends vroeg met een paar anderen gezellig te gaan flyeren op het station. Dat vind ik zo’n mooi afsluitend moment van de campagne, daar wil ik wel vroeg voor opstaan. En daarna meteen zelf stemmen!’