Lokaal actief Vrijwilliger hulpdienst Oss

Jan van den Eijnden

'Het gestrekte been is mij niet zo eigen'

Jan van den Eijnden

Meer over Jan

‘Ik ben SP-lid sinds 2012. Omdat ik vind dat de SP een aantal christelijke waarden die voor mij heel belangrijk zijn, goed politiek vertaalt. Solidariteit, gelijkwaardigheid, geen bewapening – het blijft niet bij alleen maar roepen.

‘De SP is geen christelijke partij, en dat wil ik er ook niet van maken. Ik ben wel vanuit gelovige inspiratie politiek actief geworden. Maar het zal bijvoorbeeld niet in me opkomen om een SP-vergadering voor te zitten in habijt. Ik ben priester, dat heb ik ook nooit verstopt, maar ik zit daar gewoon als Jan van den Eijnden die toevallig ook franciscaan is.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen stond ik bewustop een onverkiesbare plek. Ik vind het belangrijk dat jonge leden de ruimte krijgen. Ik ben trouwens ook niet zo’n debater. Eerder iemand die een uur later denkt: had ik dát nou maar gezegd. Met gestrekt been op de tegenstander afgaan is mij niet zo eigen.

Ik mag graag een goede historische roman lezen. Ook los ik regelmatig een cryptogram op. Vooral als ik erg moe ben, dan gaat dat het best. Ook die van de Tribune, ja. Die zijn nog best pittig.’