Lokaal actief Fractiemedewerker Provinciale Staten Friesland

Hillie de Koe

'De wereld verbeteren, gezellig!'

Hillie de Koe

Meer over Hillie

‘In 2007 werd ik lid van de SP. In 2006 voerde ik met uitgeprocedeerde gezinnen in ons dorp actie voor het generaal pardon en werd ik gevraagd om actief te worden voor de PvdA. Toen realiseerde ik me dat de SP me meer ligt.

De redding van de bibliotheek in Sint Nicolaasga was mijn SP-moment. Met maar twee SP’ers zwengelden we het protest tegen de dreigende sluiting aan en binnen de kortste keren deed het hele dorp mee. Er werden handtekeningen opgehaald, schoolkinderen maakten tekeningen en toen we dat hele pakket gingen aanbieden stond, in de stromende regen, het dorpsplein bomvol en hief een gelegenheidskoor zomaar ineens een zelfgeschreven bibliotheeklied aan.

Welnee, dat Friezen stugge mensen zijn klopt niet. Tijdens de verkiezingscampagne dit voorjaar hebben de Friezen ook echt samen de schouders eronder gezet. De aftrap was een feestje, met een optreden van Bots en een flashmob. Daarna trokken mensen uit alle afdelingen de hele provincie rond om elkaar te helpen bij lokale campagneactiviteiten.

Ik ben vrijwilliger voor Staatsbosbeheer in Gaasterland en ik speel saxofoon bij Bigband Cue. Ik heb het conservatorium gedaan, maar daarna ben ik gaan varen, met een zeilschip. Al die jaren stond mijn sax ergens in een hoekje, tot ik weer de kriebels kreeg. En hoe! Donderdag, mijn repetitie-avond, is
heilig. Maar het allerleukste is optreden. Dat doen we regelmatig, en in november geven we een jubileumvoorstelling in Theater Sneek.'