Lokaal actief SP-lid

Ami Gest

'Ik heb weinig nodig'

Ami Gest

Meer over Ami

‘Ik werd lid van de SP in 2006. Ik zocht een politieke club die de wereld wil veranderen en sloot me aan bij ROOD. Ik was toen net boeddhist geworden. Boeddhisme en socialisme gaan hand in hand: geen ego en materialisme zegt het één, weg met het kapitaal en het kapitalisme zegt het ander. Bovendien helpt meditatie om je kalmte te bewaren in het heetst van de strijd.

Of ik een zweverig type ben? Haha, er zijn zéker SP’ers die dat vinden. Maar het is maar hoe je het bekijkt. Denken dat je gelukkig wordt van bezittingen, dát vind ik pas zweverig. De SP moet een lonkend perspectief bieden: emancipatie van minderheden, antiracisme, seksuele diversiteit, gezamenlijk optrekken tegen het kapitaal. Uiteindelijk zijn we allemaal een minderheid. Het perspectief moet van links komen, want rechts speelt mensen juist tegen elkaar uit, in het bijzonder zo’n Geert Wilders. Ik wil graag afrekenen met het cynisme. In Landsmeer hebben we een aantal heel succesvolle acties gevoerd en is de afdeling snel gegroeid. Als dat hier lukt, dan kan het elders ook.

‘Ik heb weinig nodig en leef vrij sober. Maar iets waar ik enorm van kan genieten is opera. Ik heb de laatste twee jaar geen voorstelling in de Stopera gemist.’