Bekende gezichten Kandidaat Tweede Kamerlid

Hans Boerwinkel

"Eén van de meest inspirerende momenten was dat we samen tienduizend mensen op de been kregen bij de manifestatie voor een Nationaal ZorgFonds."

Meer over Hans

Na 2002, waarin onder andere Pim Fortuyn werd vermoord, er een kabinet met de LPF kwam en weer viel en er steeds meer spanning in Irak kwam, ben ik in januari 2003 lid van de SP geworden. Er zijn sinds die tijd heel veel mooie en goede momenten binnen de SP geweest, maar één van de meest inspirerende momenten was dat we samen tienduizend mensen op de been kregen bij de manifestatie voor een Nationaal ZorgFonds.

Het is tijd om perspectief te bieden aan al die mensen die steeds moeilijker de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Mensen in beroepen die van waarde zijn voor ons allen, zoals in de zorg, de politie en het onderwijs, of in de industrie, de bouw en de detailhandel. Maar ook mensen die graag willen werken. Allemaal hebben ze jaar op jaar gezien dat hun vaste lasten en dagelijkse boodschappen duurder werden, terwijl hun inkomen achterbleef.

Ik wil mij inzetten voor al die mensen met de goede plannen die we hebben, zoals het verhogen van het minimumloon naar 16 euro, en de daaraan gekoppelde uitkeringen, waaronder de AOW. En het overbodig maken van toeslagen door huren te verlagen, de zorgverzekering inkomensafhankelijk en kinderopvang gratis te maken. De Tweede Kamer is het doelgebied waar ik de bal in het net wil trappen. Maar dat kan niet zonder dat we samen met mensen in wijken, in buurten en in bedrijven, knokken voor verandering en de bal voorzetten.

 

Wie is Hans?

Toen ik 17 was ben ik gaan werken als lasser/kachelbouwer. Daarna ben ik de ICT in gegaan, heb managementfuncties gehad en ben ondernemer geweest. Na mijn HAVO heb ik een ICT-opleiding gedaan en heb verschillende vakspecifieke opleidingen gevolgd.

Ik ben op 22 december 1965 geboren in Amsterdam en groeide op in een gezin met een broertje en zusje in het dorp Heteren in de Betuwe. In mijn tienerjaren ben ik gaan drummen, (bas)gitaar en toetsen spelen en dat doe ik tot op de dag van vandaag met plezier als daar tijd en gelegenheid voor is, het liefst met anderen. Ik heb twee zoons, Joey en Bjurn, heb een relatie met Petra en woon sinds 1997 met veel plezier in Doetinchem.