Lokaal actief Raadslid in Rotterdam

Querien Velter

'Voor mensen die altijd voor andere mensen zorgen is het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen.'

Querien Velter

Over Querien

‘Als organizer bij Abvakabo FNV werk ik met zorgmedewerkers in verpleegtehuizen. Ik ben continu bezig met wat je ook bij de SP doet: praten met mensen over wat er leeft en samen strijden om het beter te krijgen. Voor mensen die altijd voor andere mensen zorgen is het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen. 

Tijdens mijn afstuderen, twee jaar geleden, ben ik in een opwelling lid geworden van de SP. Je bent dan zo druk bezig met een ontwerp waar niemand wat aan zal hebben, behalve jijzelf om je papiertje te halen. Ik wilde iets gaan doen waar anderen ook iets aan hebben. Bij de SP merkte ik hoe fijn het is om mensen te organiseren en actie te voeren. Toen het moeilijk bleek om een baan in de architectuur te vinden kwam de vakbonds­vacature langs en heb ik de gok gewaagd.

Van jongs af aan kan ik al boos worden om al het onrecht. De SP is de enige politieke partij die daar echt iets aan probeert te veranderen. Het is absurd dat in een land als Nederland mensen keihard werken voor een minimumloon en daar nauwelijks van rond kunnen komen.

Ik voel me erg verbonden met Rotterdam. Omdat het een redelijk imperfecte stad is, heb je het gevoel dat je ook echt wat kan betekenen. Het voelt alsof ik nog niet klaar ben hier.’

Querien Velter op SP.nl