www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Agnes Kant
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP eert Drees voor AOW

16-10-2009 • SP-Fractievoorzitter Agnes Kant hield vandaag ter ere van Willem Drees een toespraak bij zijn monument op het Buitenhof. Kant: “Drees heeft de sociale verworvenheid AOW ingevoerd, zodat oud en arm nooit meer in één zin genoemd hoeven te worden. Wij accepteren niet dat deze erfenis van Drees bij het oud vuil wordt gezet. Daarom eren wij hem vandaag hier.”


Bekijk de toespraak van Agnes Kant

Coalitie en kabinet hebben besloten dat de AOW-leeftijd zal worden verhoogd naar 67. Kant: “De regering heeft alles in het werk gesteld om Nederland te doen geloven dat deze maatregel onvermijdelijk is. Dat is een leugen. Dit is een a-sociale manier om geld in het laatje te krijgen. De hypotheekrente-aftrek beperken voor huizen boven de miljoen, zodat gewone mensen niet meer villa's subsidiëren, dat zijn solidaire maatregelen.”

Kant zei een harde strijd aan te gaan om de sociale verworvenheid van Drees te behouden. “De meerderheid van de bevolking is tegen. De vakbonden zijn tegen. 65 blijft 65, desnoods met een vol Malieveld!” Kant onthulde een corsage op het revers van Drees, waarop zo'n 70 SP-ers het nummer '65 jaar – trillend op mijn benen' zongen.

Foto ANP Valerij Kuipers

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top