www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Groot onderzoek onder medewerkers in de zorg gestart

15-07-2009 • SP-Kamerlid Renske Leijten is begonnen met een groot onderzoek onder medewerkers in de gehandicapten- en ouderenzorg. Leijten: “Er wordt veel
opgelegd uit ‘Den Haag’ en de beslissingen over bezuinigingen en marktwerking volgen elkaar snel op. In de vele debatten die ik hierover in de Tweede Kamer voer, mist er altijd één stem: die van de werkvloer. Daar wil ik verandering in brengen.”

Renske LeijtenLeijten maakt zich grote zorgen over de gezondheidszorg. “De mensen die in de zorg werken doen allemaal hun stinkende best. Ik hoor echter van veel zorgpersoneel dat ze het werk door bureaucratie en bezuinigingen steeds minder leuk gaan vinden. Ik wil van deze ervaringsdeskundigen zelf weten waar de problemen zitten en hoe we deze kunnen oplossen.”

Het onderzoek is gesplitst in twee enquêtes, één voor zorgpersoneel dat in de gehandicaptensector werkt en één voor mensen die in de ouderenzorg werken. Het onderzoek is hier te vinden en loopt tot 15 september. De resultaten worden in het najaar bekend gemaakt.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top