www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
MilieuAlarmteam
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

MilieuAlarmteam van start

02-06-2009 • Een vijfkoppig team van specialisten en Kamerleden vormt vanaf vandaag het MilieuAlarmteam. Woordvoerder en SP Tweede Kamerlid Remi Poppe: ‘We zien steeds vaker gesjoemel met afval en vervuilde grond. Gevaarlijke rommel wordt in het buitenland weggewerkt. Zeker in tijden van crisis is het milieu door toedoen van mensen die het niet zo nauw nemen met gezondheid van mens en dier vaak kind van de rekening.”

Dankzij samenwerking met arbeiders en omwonenden heeft de SP sinds begin jaren negentig al veel milieuschandalen succesvol aan de kaak kunnen stellen. Door vasthoudendheid van de SP is gebruik van asbest nu verboden. Gevaarlijke chloor- en ammoniaktreinen zijn gestopt. Smerige bedrijven verbeterden hun productieprocessen en smerige illegale afvalstorten werden opgespoord.

Volgens Poppe werd door nieuwe regels en wetten de laatste decennia vooruitgang geboekt. Het schort nu vooral aan de handhaving. Poppe: ‘In veel gemeenten zijn de opsporingsambtenaren verdwenen. Een heel slechte zaak. Om te voorkomen dat we terugvallen in oude fouten, willen we dat er geïnvesteerd wordt in de controle en handhaving. We roepen mensen die weet hebben van zaken die niet door de beugel kunnen, op om ons in te lichten via de website www.sp.nl/mat . Wij gaan dan op onderzoek uit en maken er werk van. Dat werk wordt gedaan door het MilieuAlarmteam.'


Het MilieuAlarmTeam bestaat uit de deskundigen Wiel Senden en Patrick van Lunteren en de ervaren kamerleden Remi Poppe, Paulus Jansen en Krista van Velzen.


Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top