www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Foto: ANP
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer wil stopzetting nieuw reserverings-systeem CBR

20-05-2009 • De problemen bij het CBR worden met de dag groter. Dat constateert SP-Kamerlid Emile Roemer. Door de invoering van een nieuw reserveringssysteem voor rijschoolhouders zijn de wachttijden om rijexamen te kunnen doen nog langer geworden. Roemer: “Volgens verkeersminister Eurlings moest dit reserveringssysteem er komen om de wachttijden te verkorten. Hij is gewaarschuwd door de rijschoolhouders dat juist het tegenovergestelde zou gebeuren, maar hij sloeg alle adviezen in de wind. Nu moeten de rijexamenkandidaten op de blaren zitten. De minister moet de invoering van dit nieuwe systeem meteen stop zetten.”

Om het probleem van de wachttijden aan te pakken, heeft het CBR in maart een nieuw reserveringssysteem ingevoerd. Rijscholen kunnen hierdoor alleen nog maar op naam van de leerling examentijden reserveren. Rijscholen
kunnen hierdoor niet meer ruilen met tijden en voor examenkandidaten wordt het afrijden stukken duurder. “Dit systeem is zonder enig fatsoenlijk overleg doorgedrukt en vooral kleinere rijschoolhouders zijn de dupe,” aldus Roemer. Sinds de invoering regent het dan ook klachten.

Het CBR kampt al lange tijd met grote problemen rondom wachttijden bij rijexamens. Bovendien is het al geruime tijd een administratieve chaos, waardoor zo’n 1000 mensen die dronken achter het stuur zijn aangehouden nog gewoon rond rijden. Roemer: “Dit is levensgevaarlijk en natuurlijk onacceptabel.” Op verzoek van Roemer heeft minister Eurlings een onderzoek naar deze wanpraktijken toegezegd dat binnenkort aan de Kamer zal worden aangeboden.

De SP heeft de minister inmiddels om opheldering gevraagd en eist het stopzetten het reserveringssysteem.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top