www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Amsterdam moet asbestschip zonder saneringsplan weigeren

11-10-2006 • Het Amsterdamse SP-Raadslid Laurens Ivens is woest dat staatssecretaris Van Geel het asbestschip Otapan terugstuurt naar de hoofdstad. Zeven jaar vormde het asbestschip een gevaar voor de Amsterdammers. In reactie op het verzoek van de SP zegde de Amsterdamse wethouder Asscher toe dit schip zonder getekende contracten de toegang tot de haven te weigeren. Ivens: “Van Geel schoffeert nu alle Amsterdammers door het gifschip terug te sturen naar dit dichtbevolkte gebied.”

Otapan

Van Geel gaat pas offertes voor sanering opvragen als het schip volgende week in de haven ligt. Morgen zal Ivens wethouder Asscheraan zijn woord houden. Ivens: “Asscher moet morgen bewijzen wat zijn woorden waard zijn. Durft hij tegen Van Geel te zeggen dat het schip nu niet welkom is in zijn haven? Een ezel stoot zich toch niet twee keer aan dezelfde steen?”

Volgens SP-Tweede-Kamerlid Krista Van Velzen moet het schip snel van zee en verantwoord ontmanteld worden. “Met al de aanwezige expertise en op grote afstand van bevolkt gebied,” zegt Van Velzen. “Van Geel moet nu niet op een paar centen letten en het schip daar laten slopen waar dat het veiligst kan.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top