www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kleurplaten tegen bezuinigingen 'passend onderwijs'

25-01-2012 • Kamerlid Jasper van Dijk en gemeenteraadslid Maureen van der Pligt van de SP lanceren donderdag 26 januari op de Van Koetsveldschool en op de Mytyl-Tyltylschool voor speciaal onderwijs in Amsterdam een actie tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. Samen met een schoolklas gaan zij op beide scholen een kleurplaat inkleuren tegen de bezuinigingen. Hiermee geven zij het startschot voor nieuwe acties tegen de aangekondigde bezuiniging van 300 miljoen op het zogenaamde passend onderwijs voor leerlingen met een stoornis of beperking.

Jasper van DijkDe bijzondere kleurplaat, gemaakt door Len Munnik, zal uiteindelijk door zoveel mogelijk kinderen worden ingekleurd, zodat een groot protestboek vol kleurplaten aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs kan worden aangeboden. Het wetsvoorstel Passend Onderwijs wordt volgende maand behandeld in de Tweede Kamer. De SP is fel tegenstander van de bezuinigingen omdat klassen groter worden en duizenden leraren hun baan verliezen.

Van Dijk: 'Minister Van Bijsterveldt moet zich schamen dat zij snoeihard wil bezuinigen op leerlingen met een stoornis of beperking. Haar zogenaamde 'passend onderwijs' komt neer op knellend onderwijs, want de begeleiding wordt minder en het speciaal onderwijs wordt afgeknepen.'

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top