www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Verkiezingen

Verkiezingsdagboek van Fenna Vergeer

Tot 22 januari 2003 zullen alle kandidaten van de SP lijst om beurten een dagboek bijhouden van hun activiteiten in de verkiezingscampagne. Vijfentwintig dagen voor de verkiezingen begonnen we met Paul Geurts, nummer 25 op de lijst. Op 21 januari sluit lijsttrekker Jan Marijnissen de rij af. Vandaag Fenna Vergeer, nummer 8.

Vanochtend met het verkeerde been uit bed gestapt. Bijna schoot mijn spit er weer in. Dat is nu beroepsziekte nr. 1 bij de leden van de enquêtecommissie Srebrenica, waarvan ik sinds juni deel uit maak. Voor de kerstvakantie al kon een onderzoeker van de staf niet meer overeind komen. De griffier vergadert deze week staande en gisteren kon Bibi de Vries ook niet meer zitten. Vergadervlees is zwak. Jan Marijnissen heeft zijn rugklachten van het worstenmaken. De Vries is van de VVD, dus even aan haar gevraagd of dit nu eigen verantwoordelijkheid is. De Tweede Kamer heeft ons gevraagd om niet later dan begin 2003 te komen met een conclusie. Ons rapport gaat daags na de verkiezingen naar de drukker, druk, druk ,druk……

Verkiezingskoorts is een andere beroepsziekte. Gisteren in Delft geweest. Forum van de SP-afdeling over proef met gratis OV in de stad. Voordelen voor de autolozen en het imago van de historische binnenstad. Minder auto's en parkeerruimte, meer voetgangersgebied. Een verkeersprofessor van de TU-Delft, Connexxion, de winkeliersvereniging en Haaglanden zagen wel wat in een beperkte proef, bijv. op koopavond of zaterdag. Eens kijken wat het oplevert aan stijging van het bruto-Delfts-product en het bruto-Delfts-geluk.

Vandaag na de dagelijkse enquêtecommissievergadering mede-commissielid, Aart Mosterd (CDA) meegenomen naar de school waar ik tot mei werkte. Daar was een politiek café met bestuurders en medezeggenschapsraden van de grote ROC's (regionale opleidingscentra). Mosterd en ik zijn allebei woordvoerders voor het beroepsonderwijs. Investeren in beroepsonderwijs betaalt zichzelf met rente terug, juist als het economisch wat minder gaat. Gek dat Balkenende dat niet snapt. Dat geldt indirect ook voor investeren in kunst en cultuur, waar ik vandaag door een journalist van een vakblad over gebeld ben, daar kan een land alleen maar rijker van worden. Morgen gezond weer op!

De verkiezingsdagboeken

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top