www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Verkiezingen

Verkiezingsdagboek van Arda Gerkens

Tot 22 januari 2003 zullen alle kandidaten van de SP lijst om beurten een dagboek bijhouden van hun activiteiten in de verkiezingscampagne. Vijfentwintig dagen voor de verkiezingen begonnen we met Paul Geurts, nummer 25 op de lijst. Op 21 januari sluit lijsttrekker Jan Marijnissen de rij af. Vandaag Arda Gerkens, nummer 9.

Vanmorgen begonnen met Wytze aan te kleden en naar de creche te brengen. Toen ik terugliep probeerde ik al wat mensen te bereiken, maar de meesten zijn nog onderweg. Het is nog vroeg. Vervolgens achter de computer om alle mail te checken. Er is niet veel. Dan de kranten bekijken. Natuurlijk veel over de lijsttrekkers en Barney.

Vervolgens kruip ik achter de laptop om mijn tweewekelijkse kolom voor het Friesch Dagblad te schrijven.

Dan kijk ik naar de debatten die de komende dagen op stapel staan. Vanavond in het vrouwenhuis. De stellingen lijken makkelijk en dat maakt zo'n debat juist moeilijk. Ik moet nog zoeken naar een goede invalshoek. Morgen twee debatten. Eerst een scholierenverkiezingendebat in Zutphen, daar ga ik me zo eerst eens op voorbereiden. En s avonds in Leiden over intergratie en veiligheid. Ook dat zal ik vandaag voorbereiden.

Na het voorbereiden lees ik op teletekst een bericht over de energiemarkt. Dat vraagt om actie. Snel stellen Dirk en ik vragen en bereid ik een persbericht voor. Daarin staat dat wij vinden dat de toezichthouder op de energiemarkt te kort is geschoten. Ook stellen we voor de liberalisering van de markt terug te draaien. Even is het hectisch.

Verder vandaag ben ik bezig met het aanbieden van de resultaten van de meldweek te organiseren, hoor ik dat een interview met TV Gelderland doorgaat en beantwoord ik mail en diverse vragen van de pers.

's Avonds het debat. Een volle zaal met mannen en vrouwen in het vrouwenhuis in Amstelveen. Onderwerpen emancipatie en gezinsbeleid, veiligheid in huis en kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Alle grote(re) partijen waren aanwezig. Een pittig debat in een ontspannen sfeer. Na afloop ben ik tevreden. Ik heb een aantal SP punten kunnen neerzetten en het lukte me ook om me te onderscheiden. Dat is soms best wel moeilijk in een debat waar je het snel met elkaar eens bent, zeker aan de linkerkant. De organisatie was goed en ook mijn vriendin was gekomen. Met haar neem ik nog een drankje en praat na met een aantal bezoekers. Op de terugweg hoor ik Jan de Wit op de
radio. Ik bel hem daarna even omdat ik weet dat het fijn is als iemand je even belt na dat soort uitzendingen. Kort nemen we zijn gesprek door. Als ik thuiskom is het laat. Ik kijk snel hoe laat ik morgenochtend wegmoet en maak dit dagboek af. Morgen een lange dag voor de boeg.

De verkiezingsdagboeken

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top