nieuws

Maarten Hijink verlaat de Tweede Kamer

SP-Kamerlid Maarten Hijink neemt op donderdag 20 april afscheid van de Tweede Kamer. Hijink is op dit moment woordvoerder zorg bij de SP-fractie en werkte eerder voor Agnes Kant en Emile Roemer. Jimmy Dijk wordt op dezelfde dag geïnstalleerd als nieuw lid van de Tweede Kamer. Hij zal het woordvoerderschap over de zorg van Hijink overnemen.

Maarten Hijink heeft sinds 2006 in verschillende functies voor de Tweede Kamerfractie van de SP gewerkt: 'De Tweede Kamer is een plek waar je voor mensen het verschil kunt maken, zelfs móet maken. Dat is heel bijzonder, ik heb dat 17 jaar lang met veel plezier gedaan. Tegelijk is het ook een heel intensief bestaan. Het grijpt hard in op je privé- en gezinsleven. Voor mij is dat ook de reden om er na al die jaren een punt achter te zetten. De steun thuis is en blijft onvoorwaardelijk, maar ik kies er nu zelf voor om meer tijd vrij te maken voor thuis. Onze drie jongens verdienen een vader die er vaker voor hen is. Uiteraard blijf ik mij inzetten voor de idealen van de SP, ook al is dat niet meer in de Tweede Kamer.'

De nieuwe zorgwoordvoerder van de SP wordt Jimmy Dijk. Hij is op dit moment SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen en lid van het dagelijks bestuur van de landelijke partij.

Betrokken SP'ers